«

»

Schuine stoep Bolkbrug Spoorsingel onnodig gevaarlijk

Bolkbrug ter hoogte van Bloemen en Meer de Roos

Bolkbrug ter hoogte van Bloemen en Meer de Roos

Nick Peters vraagt in een brief aan de raadsleden (HIER) wat ze vinden van de gevaarlijk schuine stoep bij de Bolkbrug.

Ik ben het met Nick eens dat de stoep wel erg schuin oploopt. In de winter met gladheid zal dat gevaarlijk worden.

Het bijzondere aan de Delftse binnenstad zijn juist de erg bolle bruggen. Dat wil zeggen een groot hoogteverschil over korte afstand. In heel de binnenstad zie je dat. Dat is juist het bijzondere aan Delft.

Het geeft je een gevoel een gracht over te gaan. Van de ene naar de andere kant. En dit stukje Spoorsingel Bolk is juist het historiserende nagebootste stukje middeleeuwse Delftse Stadspoort.

Nu is het meer een snelweg brug geworden. Vlakke gekromde aanlopen zodat de auto en taxi’s er straks zonder hinder met hoge snelheid overheen kunnen jagen.

bolkbrug_delft_2Dat was nou net niet de bedoeling. De smoes van de gemeente dat dit al negen jaar geleden zo is vastgelegd is nogal vergezocht. De aannemer vindt het allemaal prima. Het wordt tijd dat VVD wethouder Harpe ingrijpt. De stoep moet gewoon vlak worden ter hoogte van de winkels.

nep_telefooncel_spoorzone

Geen telefooncel maar een reclamezuil

De beoogde laad- en losplek voor de bloemenzaak die ook de omliggende ondernemers is bedoeld , is totaal ongeschikt.

En die achterlijke nep telefooncel hoort daar ook niet. Wie zet daar nu een reclame hokje neer? Weg ermee.

De inrichting van de wandel, fiets en auto verkeerswegen is nooit aan de gemeenteraad voorgelegd. Het staat ook nergens op internet.

Ik weet nergens van terwijl ik toch vaak wordt aangesproken door burgers die denken dat raadsleden dat allemaal besluiten. Niks is minder waar.

Met alle gevolgen van dien. Een andere uitvoering kost weer extra geld. Door openheid krijg je betere betrokkenheid bij de besluitvorming.

Jan Peter de Wit