«

»

Tegen de mega The Student Hotel naast Stationsplein

The Student Hotel vlak naast het Stationsplein en aan de Westvest

The Student Hotel vlak naast het Stationsplein en aan de Westvest

Naast het Stationsplein komt een flexibel studenten hotel met 350 kamers. En ‘extended stay’ van maximaal 1 jaar en totaal 14000 m2.

Het aandeel hotel is van 6500m2 naar 4000m2 afgenomen. Vandaar dat de hotel branche in Delft er maar mee ingestemd heeft.

OD heeft december 2015 al tegen het bestemmingsplan gestemd. Zie “Van Leeuwenhoekkwartier Spoorzone volgeplempd met hoogbouw

Dit Student Hotel is inderdaad een kil hoog gebouw met twee torens van 12 verdiepingen geworden.

Die hoogbouw zal van het Stationsplein een enorm tochtgat maken. Een akelig schaduwrijk gebied om snel weg te vluchten.   

kcap_the_student_hotel_delft_stationspleinArchitect KCAP weet dat mooi te verbloemen in zijn plaatjes. Kijk maar eens goed naar die twee uitstekende flats. Die lijken maar acht verdiepingen hoog.

Op zich heb ik niks tegen een studentenhotel, maar wel op deze top locatie. Het twaalf verdiepingen hoge gebouw komt naast het oude station als een soort Delftse “Twin Towers” in New Delft.

Wat mij betreft had The Student Hotel beter aan de rand bij de Buitenhof gebouwd kunnen worden. Dat sluit beter aan op de hoogbouw aldaar.

Het is een prangend bewijs dat de Studenten Techniek in Politiek al 20 jaar aan de macht zijn in het Delftse college.

Er ontstaat daar een concentratie van studenten woningen. Het voormalig gemeentekantoor aan de Barbarasteeg 2 is daar ook al omgevormd tot 108 studenten woningen Xior Student Housing.

Het oude Stadskantoor aan de Phoenixstraat 16 wordt ook omgebouwd tot 100 studentenunits van XIOR Student Housing. En niet te vergeten de vele normale studentenhuizen aan de Phoenixstraat en Spoorsingel.

Studenten wonen hier op toplocaties. Door de gigantische vraag stijgen de koop- en huurprijzen nu de pan uit. De Delftenaren kunnen enkel nog in hun eigen kot blijven wonen.

Jan Peter de Wit