«

»

Tegen ‘slachthuisconstructie’ kinderboerderij Tanthof

In de Begroting van 2013 en 2014 is besloten op de kinderboerderijen en waterspeeltuinen te bezuinigen.

In de Begroting van 2013 en 2014 is besloten op de kinderboerderijen en waterspeeltuinen te bezuinigen. Van €190.000 in 2014 tot €620.000 in de jaren erna.

Het vorige college van D66, PvdA, GroenLinks, Stip, en CDA heeft met steun van VVD en ChristenUnie besloten om oplopend tot €620.000 op de Kinderboerderijen en waterspeeltuinen te bezuinigen.

Dat moest door het overdragen aan marktpartijen met behoud van de functies verkocht of verhuurd worden. Het oude en nieuwe college wil alles wat geen wettelijke taak is afstoten.

Onafhankelijk Delft was hier gelijk mordicus tegen. En dienden november 2013 al een motie in die behalve de SP, door alle andere partijen werd weggestemd.

Nu, anderhalf jaar later is GroenLinks wethouder Brandligt nog steeds bezig met de 2e gegadigde BuytenDelft om de kinderboerderij Delftse Hout over te nemen. Deadline 1 juli. Afwachten dus.

Voor de Kinderboerderij en waterspeeltuin Tanthof is dat definitief mislukt. De WOZ-waarde van deze kinderboerderij inclusief de waterspeeltuin is € 282.000,-. Er werken twee personeelsleden.  In totaal komen daar 50.000 bezoekers per jaar.

omvormen_kinderboerderij_tanthof

“Ons wacht het slachthuis”  Sluiting kinderboerderijen/dierenweide Hof van Delft.

“Ons wacht het slachthuis” Sluiting kinderboerderijen/dierenweide Hof van Delft (nov 2013).

Nu wil GroenLinks wethouder Brandligt van de kinderboerderij Tanthof voor drie jaar een Dierenweide maken. Daarna de dieren naar het slachthuis en wordt het een ontwikkellocatie.

Dan zullen er wel dure nieuwbouw woningen verschijnen voor voormalig GroenLinks bestuurders. In de tussentijd moet de buurt de dierenweide en waterspeeltuin gratis gaan beheren.

Ik vind een dierenweide, waar de dieren achter het hek staan niet te vergelijken met een kinderboerderij. Daar hebben de kinderen juist contact met de dieren en kunnen er vrij spelen.

2014 is een verloren bezuinigingsjaar. Het omvormen van Tanthof kost in totaal al €268.000 extra. Maar van de voorgenomen totaal bezuiniging in 2014 en 2015 (€810.000) is nog niets gerealiseerd. Dat is Penny-wise maar Pound-foolish.

Ik vind het misselijkmakend kiezersbedrog van een GroenLinks om te bezuinigen op goed bezochte natuur- en kinderrecreatie maar ondertussen wel miljoenen te verkwisten aan een megalomaan overbodig en te groot Stadskantoor van €92 miljoen.

Jan Peter de Wit