«

»

Terechtzittingen naaktrecreanten Delftse Hout 28 januari

CVOM brief afgegeven bij sigarenzaak Piet de Visser op Nassaulaan 5 op 31-12-2013.

CVOM brief afgegeven bij sigarenzaak Piet de Visser op Nassaulaan 5 op 31-12-2013.

Ik moet dinsdag 28 januari 2014 om 12:00 uur voor de kantonrechter verschijnen in de rechtbank Den Haag. Op 3 augustus bevond ik mij ongekleed op het voormalig naaktstrand in de Delftse Hout.

Ik ben geen naturist maar ik schaam me zeker ook niet voor mijn blote lichaam. Ik ben uit solidariteit de confrontatie met de politie en het OM aangegaan.

Ik sta achter de naaktrecreanten die op schandalige wijze door VVD burgemeester Bas Verkerk en GroenLinks wethouder Stephan Brandligt zijn verketterd als geile homo’s, pedofielen en hoerenlopers. Allemaal weerzinwekkende leugens.

Maar de echte reden dat het naaktstrand moest verdwijnen kwam twee weken later uit de portefeuille van wethouder Brandligt. Er moet een groot beachpaviljoen komen naast het naaktstrand.

Paviljoen exploitanten zijn natuurlijk niet blij als er naaktlopers hun zaak binnen gaan (zie Zandvoort). Dat stoot textiel klanten af. Maar ook ga je niet op een terras zitten waar vlak naast mensen naakt liggen te zonnen. Dan voel je je net een voyeur.

Het is smerig machtsmisbruik dat de heren Verkerk & Brandligt de naaktlopers zwart hebben gemaakt om een heel ander doel te bereiken namelijk meeropbrengst van de grond voor de gemeente. In de laatste brief van de bekendste naturist van Nederland, Herman van der Helm aan de raad staat:

de uitbater van het nieuwe paviljoen/zalenverhuur/partycentrum is bereidt €500.000,- euro te betalen voor de aankoop van de grond waarop hij zijn horecagelegenheid wil bouwen, ALS er geen naaktrecreatie meer in de buurt is. Anders wil hij maar circa de helft van dat bedrag betalen

VVD burgemeester Bas Verkerk en GroenLinks wethouder Brandligt met hun intimidatie politiek tegen zonners op het naaktstrandje in de Delftse Hout

VVD burgemeester Bas Verkerk en GroenLinks wethouder Brandligt stuurden dagelijks politie razzia’s als intimidatie politiek tegen zonners op het naaktstrandje in de Delftse Hout.

Het is onbehoorlijk bestuur om met verborgen afspraken en beschuldigingen een heel ander doel te na te streven dan je zegt. GroenLinks wethouder Brandligt wou tijdens het raadsdebat niet op deze aantijgingen van mij ingaan. Wie zwijgt stemt toe.  Verkerk en Brandligt horen eigenlijk terecht te staan voor machtsmisbruik en politierazzia’s op onschuldige naaktlopers.

Door het opheffen van een aangewezen naaktstrand in de Delftse hout mag je volgens artikel 430a zelf bepalen of je de plaats geschikt vindt voor naaktrecreatie. Echter hier slingert de politie je automatisch op de bon. Dus elke keer moet de rechter bepalen of je in je recht stond.

Dat is natuurlijk het criminaliseren van de naaktrecreant. Ik maak deel uit van de eerste serie processen waarbij de NFN ‘Open en Bloot’ ons juridisch ondersteunt.

Ondertussen worden hier Delftse Jihadstrijders, die uit Syrië terugkeren (5), door Verkerk & rest gemeenteraad met open armen ontvangen. Een warm bad en gespreid bedje staan hier klaar voor echte terroristen.

Maar ik schat dat zo’n vijfenveertig van de meest weerloze Delftenaren door de ranzige politiek van Brandligt voor de rechter worden gedaagd. Weer een stukje vrijheid van een andere levenswijze willen ze om zeep helpen. Openbare verpreutsing alom door lichaamsbedekking. Maar ik blijf tot de laatste snik vechten tegen oneerlijkheid, schimmige politiek en machtsmisbruik.

Jan Peter de Wit

Archief eerdere webcolumns Naaktstrand