«

»

Twee maanden zomerreces is genoeg raadsuitje

knus_bijleveldt_gemeenteraad_delft

Partycentrum KNUS in de Delftse Hout

Na wat email vragen aan presidium voorzitter Meuleman blijkt de kennismakingsbijeenkomst in KNUS met de nieuwe burgemeester Bijleveldt ineens een raadsuitje te zijn.

Raadsuitjes of dit soort “onder-elkaar” diners doe ik nooit aan mee. Ik hou afstand tot alle ‘politici’. Dat is de enige manier om als super kritisch raadslid objectief te overleven.

Het zijn mijn vrienden niet en zullen het ook nooit worden. Doen alsof daar doe ik niet aan mee.

Donderdag avond 29 september is al een raadsvergadering en gecombineerd met mijn werk is dat al zwaar genoeg. Ben dan blij als het vrijdag weekend is.

Jan Peter de Wit

——– Doorgestuurd bericht ——–

Onderwerp: RE: Kennismakingbijeenkomst met nieuwe burgemeester op vrijdag 30 sep. a.s. v.a. 14.00 u.
Datum: Mon, 18 Jul 2016 22:36:02 +0200
Van: Aad Meuleman mailto:ameul@ziggo.nl
Aan: ‘jan peter de wit’ mailto:jpdewit@ziggo.nl
CC: Raymond Jeene mailto:rjeene@delft.nl

Hoi Jan Peter,

Vanuit het fractievoorzittersoverleg werd de wens geuit om betrokken te zijn bij de activiteiten rond de installatieraad en kennismaking met de burgemeester.
Hieruit is de wens naar voren gekomen om de kennismaking raad en nieuwe burgemeester op een vrijdag te organiseren in plaats van het jaarlijkse raadsuitje.
Dit raadsuitje was oorspronkelijk gepland op 2 september, maar kon nu geen doorgang vinden in verband met de installatie van de burgemeester op die avond.
Ik hoop van harte dat je er dan wel bij bent, ondanks dat het vrijdagavond is. Zoals al jaren gebruikelijk wordt het raadsuitje altijd op de laatste vrijdag van het zomerreces georganiseerd.

Voor zover ik weet, zijn er niet eerder opmerkingen gemaakt dat dergelijke activiteiten op een vrijdag worden georganiseerd. Op een avond of in het stadhuis de kennismaking doen, is ook niet ter sprake gekomen. In ieder geval zal ik het onderwerp om activiteiten voor de raad op een vrijdag overdags in het eerstvolgende fractievoorzittersoverleg en presidium ter sprake brengen. Het is zeker niet de bedoeling om raadsleden op voorhand uit te sluiten. Integendeel. Zelf moet ik ook een vrije dag opnemen. Bij wijze van uitzondering doe ik dat die dag.

In deze situatie is ervoor gekozen om niet de hele vrijdag in te plannen, zoals gebruikelijk was, maar vanaf 14.00 uur. Ik zou het top vinden als je in ieder geval dan aan het eind van de dag kan aansluiten.
Voor wat betreft de kosten het volgende. Deze worden betaald van het raadsbudget, waarin de kosten voor het raadsuitje zijn begroot.
Ik heb begrepen dat de kosten binnen deze begroting blijven. Ik zal Raymond vragen jou over de hoogte daarvan te informeren na terugkeer van zijn vakantie (15 augustus 2016).

Mocht je nog vragen hebben, dan hoor ik dat wel.

Met vriendelijke groet,

Aad


Van: jan peter de wit [mailto:jpdewit@ziggo.nl]
Verzonden: maandag 18 juli 2016 18:54
Aan: aad meuleman mailto:ameul@ziggo.nl
CC: Griffie mailto:Griffie@Delft.nl
Onderwerp: Fwd: Kennismakingbijeenkomst met nieuwe burgemeester op vrijdag 30 sep. a.s. v.a. 14.00 u.

hoi aad

wie gaat dit betalen?

en welk bedrag is hier voor uitgetrokken?

en waarom niet gewoon in het stadhuis?

en waarom niet ‘s-avonds zodat werkende raadsleden niet op voorhand buitengesloten worden?

en waarom op vrijdag want als ik dan uit m’n truck stap dan is het eindelijk weekend?

mvr gr jan peter


——– Doorgestuurd bericht ——–

Onderwerp: Kennismakingbijeenkomst met nieuwe burgemeester op vrijdag 30 sep. a.s. v.a. 14.00 u.
Datum: Fri, 15 Jul 2016 12:00:13 +0000
Van: Griffie Delft mailto:Griffie@Delft.nl

Niet van groot belang maar toch om evt. verwarring te voorkomen: 16 juni in de eerste zin hieronder had uiteraard 16 september moeten zijn.

Het gaat er echter om dat 30 september in uw agenda komt te staan. Excuus voor deze “mailboxvervuiling”!

**************************************************************************************************************************************************

Aan: Raadsleden; Commissieleden/niet-raadsleden; College van B&W; GMT-leden; Raadsgriffie

Op dinsdag 28 juni jl. heeft de raadsgriffier u geïnformeerd over een kennismakingsbijeenkomst met de nieuwe burgemeester op vrijdag 16 juni a.s. in de middag en avond (zie hieronder).

Omdat dit niet mogelijk bleek te zijn op 16 september wordt deze bijeenkomst verplaatst naar vrijdag 30 september. De bijeenkomst zal plaatsvinden bij KNUS (Delftse Hout) vanaf 14.00 uur tot in de avond (t/m diner). Een programma volgt later.

Ik hoop u allen te zien tijdens deze bijeenkomst.

Met vriendelijke groet,

Aad Meuleman

Voorzitter presidium