«

»

Voer voor politici: “De laatste van de Straat” paperback

de_laatste_van_de_straat LS.

Van mijn hand is een boek verschenen over een straat, die etnisch van kleur verandert.

”De laatste van de Straat” is een verhaal van een blanke straat, waarin de mensen vochten voor behoud van hun cultuur en onderlinge vriendschap. De politiek was hun grootste vijand.

Dit boek is in feite een aanklacht tegen de heersende politiek van: haal ze maar binnen, stop ze tussen de sociaal-economische onderklasse en laat deze maar de binnenkomers helpen te integreren in dit land.

Hoe en waarmee de integratie moet plaatsvinden, verzwijgt de politiek doelbewust. Wel slaken ze van die holle frasen als: ga bij ze op bezoek, nodig ze thuis uit, leer ze Nederlands, en laat jouw kinderen samen met die van hen naar school gaan.

Tussen haakjes: de kinderen van de elite Nederlanders en van de politici, zitten bij voorkeur op blanke scholen. Niemand weet waar dit moet eindigen. Als het volk de dooddoeners van de politiek moet geloven, dan zal dit alles resulteren in een hemelse multiculturele samenleving. Sprookjes zijn de wereld nog niet uit… Wir schaffen das!

Ik hoop dat de inhoud van dit boek, hoewel fictief, toch stof tot nadenken geeft over het ondoordachte vreemdelingenbeleid van de afgelopen decennia. Alle gemeenten zien zich hiermee geconfronteerd, wat vaak leidt tot heftige beroeringen onder de bewoners. Helaas blijkt de politiek zich bitter weinig daarvan aan te trekken.

Het boek telt 600 bladzijden, is fictie, maar wel gemodelleerd naar de ervaringen die ik in Nederland heb opgedaan. Het verhaal is in feite een metafoor voor het lot van Nederland, gezien in het licht van de immigratie.

Als de immigrantenstroom naar westerse landen blijft voortduren, zal de westerling uiteindelijk van het geopolitieke podium verdwijnen. In Amerika is de kentering nabij.

Het boek (€39,90) is verkrijgbaar bij WWW. bol.com en Bruna

Gr.
R.W. Elliot