«

»

VVD prutswerk bij weghalen pollers en invoeren kentekentoegang

De autoluwe markt lijkt soms wel een parkeerplaats door het ongebreideld verlenen van vergunningen. Hier bij een trouwerij.

De autoluwe markt lijkt soms wel een parkeerplaats door het ongebreideld verlenen van vergunningen. Hier bij een trouwerij.

Één jaar geleden werden de pollers weggehaald en door bebording moesten auto’s en brommers begrijpen dat ze de autovrije binnenstad niet meer in mochten.

Die auto’s zagen de borden en de kattenoogjes lampjes in het wegdek niet en reden massaal gewoon de binnenstad in.

Er werden vorig jaar 3500 waarschuwingsbrieven per maand gestuurd. Dit jaar zijn dat volgens de evaluatie nog steeds 2820 waarschuwingen en 240 boetes per maand. Geld verkwistend en ergerlijk.  

Duidelijk is dat de weg-inrichting en voorlichting totaal gefaald heeft. Bezoekers van buiten de stad snappen er geen bal van. Zo bezien is het weghalen van de Pollers een grote vergissing geweest en een nog grotere kapitaal vernietiging. Zeker op de Nieuwe Langendijk en de Oude Delft/Peperstraat.

De autovrije binnenstad is onder VVD wethouder Harpe meer één grote Parkeerplaats geworden met ronddolende verdwaalde automobilisten. Gemiddeld zijn er 510 voertuig ingangen per dag. De gemiddelde verblijfsduur is 55 minuten.  Dat zijn getallen die meer bij een parkeergarage passen dan bij een autovrije binnenstad.

overtredingen_plaatsen_kentekentoegang_2017_delftDe vorige inrichting van de borden deed de wethouder samen met de kwaliteitskamer van de welstandscommissie en stadsbouwmeester Patijn. Ondanks het verschrikkelijke prutswerk gaan die na één jaar weer kijken. Borden iets lager hangen en een witte streep.  Dat zal geen verschil maken.

BEZORG SCHEURBROMMERS

De bezorg scheurbrommers zijn nog steeds een grote ergernis in de gehele binnenstad. Brommers zijn verboden in de autovrije binnenstad. Maar VVD wethouder Harpe geeft ondernemers met bezorgbrommer gewoon ontheffingen. Twaalf ondernemingen binnen en vijf ondernemingen buiten het autovrij gebied kregen een ontheffing. Bedenk dat elke zaak meerdere bezorg brommers heeft rijden.

De grootste overlast veroorzakers, bezorg brommers die scheuren, stinken en rot-herrie maken, krijgen gewoon een ontheffing. Dat zal enkel nog toenemen daar de VVD de ondernemers voorop stelt. Dat moet maar eens stoppen. Dat is ongeloofwaardig naar de gewone burger.

Het zogenaamde handhaven door de Politie is al mislukt en de kebab eigenaren toespreken, zal enkel op korte termijn enig effect hebben. De Politie heeft wel wat beters te doen.

Ik zal in de raadsvergadering VVD wethouder Harpe opdragen via een motie om geen ontheffingen meer te verlenen voor bezorgbrommers. Laat deze ondernemers maar overstappen op elektrische of gewone bezorgfietsen (Deliveroo). De grote ketens doen dit al. Goed voor het milieu ook.

Jan Peter de Wit