«

»

VVD verplaatst overlast touringcars naar Zuidplantsoen TU Noord

Zuidplantsoen parkeerplaats bussen en vrachtwagens staat zaterdags helemaal vol. Slechts één plaats vrij maar onbereikbaar voor voor grote touringcar. Op donderdag en zaterdag staan daar de vrachtwagentjes van de marktkooplui.

Zuidplantsoen parkeerplaats bussen en vrachtwagens staat zaterdags en donderdags helemaal vol. Slechts één plaats vrij maar onbereikbaar voor voor grote touringcar. Op donderdag en zaterdag staan daar de vrachtwagentjes van de marktkooplui.

VVD wethouder Harpe kreeg van mij als enige een veto om de touringcars met dagjes toeristen voortaan aan het Zuidplantsoen te laten parkeren. Het is een schandalige overval van de VVD op de bewoners van het Zuidplantsoen om 5000 bussen per jaar daar te laten parkeren.

De Julianalaan wordt binnenkort afgesloten dus al het West – Oost verkeer door Delft zal voortaan ook over het Zuidplantsoen gaan razen.

Het stille Zuidplantsoen wordt straks een lawaaiig stinkend verkeersriool. Straks ook nog met gestreste touringcarchauffeurs die op de te kleine parkeerplaats hun kont niet kunnen keren. Een chaos veroorzakend.

Zuidplantsoen

Zuidplantsoen

VVD wethouder Harpe nam de door de bewoners en belangenvereniging TU Noord aangedragen alternatieven niet serieus. Ook mijn alternatiebven werden weggewuifd. VVD wethouder Harpe is het vijfde wiel in het college. Harpe krijgt van het ‘Linkse’ college geen rooie cent.

Dat in tegenstelling tot Stip wethouder Förster die zomaar drie miljoen euro krijgt voor het drie maanden tentoonstellen van een schilderijtje. De VVD heeft de overlast van de Touringcars over de Nieuwe Langendijk verplaatst naar TU Noord Wippolder. Dat is geen oplossing.

Bongers

Bongers

De VVD wethouder oogstte wel veel lof van SP raadslid Bongers omdat hij slecht ter been zijnde en oudere toeristen aan hun lot overliet. Beetje zuur maar die moeten maar een taxi bellen om in de binnenstad te komen. Sinds SP fractievoorzitter Lieke van Rossum met zwangerschapsverlof is heeft de SP met Bongers een enorme ruk naar rechts gemaakt.

Er zijn genoeg plaatsen aan de oostrand van de stad. Een echte VVD’er zou de aanlegkosten natuurlijk door de parkerende Touringcars terug laten betalen. Ik heb al jaren aangedrongen op een camperparkeerplaats.

De gemeente zou hier het initiatief moeten nemen gecombineerd met touringcarparkeren. Uiteraard met sanitaire voorzieningen. Kijk dan ben je een wethouder met visie.

VVD wethouder Harpe heeft geen enkele durf en visie. Hij is net zo slecht als zijn voorganger Junius (CDA). Prutswerk.

Prima alternatieven.

Curacaustraat

Curacaustraat

Haagweg

Haagweg

Hoflaan bij begraafplaats Iepenhof

Hoflaan bij begraafplaats Iepenhof

Calvé terrein wateringseweg

Calvé terrein Wateringseweg

1 ping

  1. Bereikt, overlast gevende busparkeerplaats wordt natuur » Onafhankelijk Delft

    […] Dat was de overloop van 5000 toeristen touringcars per jaar vanuit de binnenstad. Lees: VVD verplaatst overlast touringcars naar Zuidplantsoen TU Noord […]

Reacties zijn uitgeschakeld.