«

»

VVD wethouder Harpe laat Spoordirecteur Isidoor Hermans doorgraaien

OBS spoorzone directeur Isidoor Hermans. Bekend van Stephansblog "Ratten in pak" vullen hun zakken in Delft

OBS spoorzone directeur Isidoor Hermans. Ook bekend van Steve Brown blog “Ratten in pak” vullen hun zakken in Delft

In 2014 en 2015 verdiende OBS spoorzone directeur Isidoor Hermans €210.000. Dat was ver boven de norm van €178.000 uit de Wet Normering Topinkomens (WNT).

Die stelt het maximale inkomen bij de overheid gelijk aan die van premier Rutte of te wel €178.000.

VVD wethouder vergoelijkte dat toen dat Hermans ZZP was en dus nog sociale lasten moest betalen. Onzin, want dat moet Rutte ook.

Maar nu heeft VVD wethouder Harpe voor 2016 weer een nieuw jaarcontract aan Hermans gegeven voor €210.000. Dat is totaal in strijd met de in juli 2015 aangenomen Krul-norm in Delft van maximaal €142.000. Maar ook met het 2016 WNT maximum.

In een toelichting schrijft Harpe mij nu dat Hermans valt onder de (overgangsregeling van de)  WNT. Dat is gelogen want dat was tot 1 januari 2016. Tot zover liep de oude overeenkomst van deze “ZZP ondernemer”.

Er was een optie tot verlenging maar dat wil niet zeggen dat dit onder gelijkblijvende condities moest zijn. Dat was het ondernemersrisico van OBS directeur Hermans. ZZP heeft geen enkel recht op een vervolg opdracht. In de tussentijd is de Krul-norm motie overgenomen door Harpe.

Hermans weet hoe slecht Delft er met de spoorzone financieel voor staat en dus had hij kunnen weten dat de door de gemeenteraad en Harpe geldende Krul norm van €142.000 het hoogst haalbare was.

De gemeentesecretaris van Delft is Hans Krul. Hij is de eerste beleidsadviseur van het college van burgemeester en wethouders.

De gemeentesecretaris Hans Krul zou de meest verdienende ambtenaar moeten zijn met €142.000.

Maar VVD’er Harpe heeft dikke schijt aan de gemeenteraad. Hij laat bevriende VVD ratten verder hun zakken vullen. Harpe noemt het ook geen ZZP’er meer maar een opdrachtgever/ opdrachtnemersrelatie.

In feite is OBS directeur Isidoor Hermans gewoon een verkapte ambtenaar in dienst van de gemeente. Dit is al het derde jaar.  Het is een fake ondernemer. Deze smerige VVD truc is bedoeld om de WNT en Krul-norm te ontduiken. Zo kan je het gewone volk lekker bedonderen.

VVD wethouder Harpe lult maar wat dat het een bruto vergoeding is. Hermans heeft zichzelf in dienst genomen via zijn eigen bedrijf ISIman dat op zijn naam staat. Ik vroeg om het opdrachtnemerscontract maar die krijg ik niet uit privacy overwegingen. Deze ratten constructie mag natuurlijk niet naar buiten komen.

VVD raamwethouder Harpe zit de hele dag naar buiten te kijken.

VVD raamwethouder Harpe zit de hele dag maar wat naar buiten te staren.

Steeds meer gemeentelijke taken worden geprivatiseerd.  Bedrijven zoals de RBG Regionale belasting Groep. De politiek heeft geen enkelzicht en grip meer op de topsalarissen. En zo creëren VVD ‘ers zakkenvulbanen voor hun old boys vrindjes.

Ik kom er natuurlijk als raadslid bij deze volledig overbodige VVD graaier Harpe niet doorheen. Ik ga HIER als burger maar een melding doen bij het Burgermelding van de Rijksoverheid Wet Normering Topinkomens.

Jan Peter de Wit

burgermelding_wnt_isidoor_hermans

 

2 pings

  1. Uitstel Melding Topinkomen spoordirecteur Isidoor Hermans » Onafhankelijk Delft

    […] Dat was ver boven de norm van €178.000 uit de Wet Normering Topinkomens. Maar ondanks dat geeft VVD wethouder Harpe deze ZZP’er weer hetzelfde […]

  2. BZK: Wet Normering Topinkomen geldt niet voor OBS directeur Hermans » Onafhankelijk Delft

    […] antwoord gekregen op mijn burgermelding dat de Delftse Spoorzone OBS directeur Isidoor Hermans voor het derde jaar €210.000 per jaar […]

Reacties zijn uitgeschakeld.