«

»

VVD wethouder Harpe legt rookgordijn rond verkoop Gemeentehuis

gemeentehuis_zwembad_delft

Voormalig stadskantoor Phoenixstraat 16

VVD wethouder Harpe geeft mij nog steeds niet de geheime verkoopprijs van het voormalige stadskantoor Phoenixstraat 16.

Op 15 juni stelde ik schriftelijke vragen daar plotseling een persbericht van de gemeente Delft naar buiten kwam over de verkoop aan Xior Student Housing.

Uit de beantwoording bleek dat de gemeente dit deels opheffen van de geheimhouding zeer haastig gedaan had daar Xior als beursgenoteerde onderneming openbaarmaking volgens de wet verplicht was.

Dit was trouwens zonder de raad vooraf te informeren. Enkel het verkoopbedrag werd niet genoemd en daar draait het natuurlijk allemaal om. Nu stond 27 juni in de beantwoording dat de geheimhouding voor de gemeenteraad pas werd opgeheven op het moment dat de levering van het pand had plaatsgevonden.

VVD wethouder Lennart Harpe

VliegenVangerDelft wethouder Lennart Harpe

Op 18 augustus schreef het college aan de gemeenteraad dat de levering had plaatsgevonden en daarmee de geheimhouding verviel. Op 21 augustus stelde ik de vragen aan VVD wethouder Harpe wat dan de verkoopprijs/opbrengst was? En wat in 1986 het stadskantoor aan de Phoenixstaat 16 gekost had?

Dat zijn maar twee getallen. Ik kreeg na herinnering donderdag het antwoord van Harpe zijn reactie: “Aan de beantwoording wordt gewerkt en de antwoorden ontvangt Jan Peter nog deze week”………

Niets gehad tot nu toe… Deze methode van een wethouder om een raadslid “geheime”informatie te ontzeggen heet het “afschieten”  van nieuws. Onnodig verlengen van de geheimhouding tot de nieuwswaarde 0,0 is.

Ik krijg de info pas als de wethouder dit “nieuws” zelf naar buiten heeft gebracht. Harpe is erg druk bezig om mij vliegen af te vangen.

delft_barbarasteeg_2_xior

Barbarasteeg 2

Xior heeft ook de Barbarasteeg 2 voor 12,4 miljoen euro in januari 2017 aangekocht. Er komen volgens hun persbericht 108 studentenunits. Dit pand was niet van de gemeente maar werd voorheen voor Delft Bouwt Spoortunnel gehuurd.

In het voormalige Stadskantoor Phoenixstraat 16 komen 100 studentenunits. Ik verwacht dus ook een vergelijkbare verkoopprijs daar de locatie en type gebouw (kantoor) nagenoeg overeenkomen..

Jan Peter de Wit