«

»

VVD wethouder Harpe verwijderd onze Anti Avalex stikkers

pmd_stikker_geef_restafval_container_terugVVD wethouder Lennart Harpe heeft onze anti Avalex stikkers binnen één dag laten verwijderen.

In de Hof van Delft wijken Olofsbuurt en Westerkwartier waren op alle ondergrondse Plastic Metaal Drankkartons (PMD) containers onze  protest stikkers geplakt.

Burgers uit deze wijken klagen steen en been dat hun restafval container naar een paar straten verderop is verdwenen.

Het is verkiezingstijd en dan  gaat vertrekkend verantwoordelijk VVD wethouder Harpe snel zijn eigen straatje schoonvegen.

stikker avalex geef onze restafval container terugHet was Harpe zijn eigen idee. Harpe zei in de gemeenteraad: “Als het mislukt is de oplossing simpel want dan plakken we andere stikkers op de container”

avalex_transitiekostenOf het zo simpel is. In het Uitvoeringsplan Grip op Grondstoffen staat dat in Delft de totale Transitiekosten € 5 miljoen bedragen. Weggegooid geld. Dat is wel iets anders dan een paar PMD stikkers met Rest Afval overplakken.

Al met al zet de VVD door met een totaal achterhaald plan van PMD inzamelen. Plastic kan straks in een nascheidingsfabriek uit het afval gehaald worden. En op plastic Pet flesjes komt zeker binnen twee jaar statiegeld.

Jan Peter de Wit