Wethouder zijn is echt een vak

9292Wethouder zijn is echt een vak en heeft niets te maken met gekapte baardjes en nette pakjes.
Overal waar wethouder De Prez opduikt gaat het blijkbaar fout. Avalex, GGD en Harnaschpolder en wat volgt straks nog meer (? Spoorzone ?).
Een lachertje tot nog toe is de starters lening, er is dit jaar al welgeteld 1 starterslening verstrekt in Delft. Nou dat stimuleert flink zullen we dan maar denken.

Daarom hebben onze o zo creatieve Delftse ambtenaren onder leiding van de gulle PvdA Wethouder De Prez (1300 euro per dag bij inhuur Avalex?) alweer wat nieuws verzonnen. Een amendement op de startersregeling.
Tenslotte moet en zal die Harnaschpolder aan de man gebracht moeten worden. Onafhankelijk Delft is het niet mee eens met de nu voorgestelde aanpassing.

Want wat er echt moet gebeuren in de Harnaschpolder is allereerst een aanpassing van de grondprijzen. Die moeten flink naar beneden welteverstaan naar een meer realistische vierkante meter prijs. De BAM, Nederlands grootste bouwonderneming, ging ons onlangs al voor, die heeft ineens 25 % afgeschreven op al zijn grondposities.

Zelfs het suffe Rijswijk is ons momenteel ook te vlug af met grondprijzen (op vergelijkbare lokaties) tot wel 20 % lager dan in Delft. Nog even zo doorgaan in Delft met ongewijzigd beleid en er wordt helemaal niets meer verkocht in de Harnaschpolder. En De Prez en consorten maar klagen dat het die vermaledijde crisis is: Nou dat was het al toen jullie als coalitie begonnen en dat is het straks helemaal als de kiezers jullie in 2014 uitzwaaien.

Bij “Mister In Control” De Prez ligt het altijd aan en ander en nooit aan zijn eigen toezicht of slappe beleid. De PvdA in Pijnacker die lusten hem inmiddels rauw, maar onze Delftse topper Damen van de PvdA, vind het allemaal prachtig.

Wat nu dus al gebeurt is dat de mensen gewoon een paar honderd meter verderop gaan zitten in “Rijswijk-Buiten” oftewel Sion. En dan hoeven we ons als Delft ook niet meer zo te bemoeien met het in de schulden hijsen van mensen die eigenlijk woningen willen kopen die ze zich niet kunnen veroorloven, met dank vooral aan de absurd hoge Delftse gemeentelijke grondprijzen.

Wethouder De Prez alles wat je aanraakt verandert in Avalex zooi, GGD gemodder of Harnasch blubber. Stap daarom aub zo snel mogelijk op. En vraag gelijk aan Bas Verkerk of hij dat dan ook doet.

Jolanda Gaal

Geef een reactie

Your email address will not be published.