«

»

Woonlasten Delft stijgen explosief naar tweede plaats

COELO totale woonlasten grote gemeenten 2015. Dat is OZB, Afval en rioolbelasting.

COELO totale woonlasten grote gemeenten 2015. Dat is OZB, Afval en rioolbelasting.

Het college van D66, PvdA, GroenLinks, Stip en VVD laten dit jaar de woonlasten met  5,1% (€25) stijgen. Bij de verkiezingen zo’n negen maanden geleden riepen deze partijen allemaal dat de woonlasten niet meer dan de inflatie (1,0%) zouden mogen stijgen.

Delft is naar de tweede plaats gestegen van de duurste grote gemeenten. De grootste huichelaars zijn de VVD die 10% lastenverlichting beloofden. Maar de VVD moet voor hun wethouders “macht” een hoge prijs betalen.

De huizenbezitter moet jarenlang de rekening betalen voor de onbezonnen prestige bouwlust van de PvdA en GroenLinks in het verleden.

Bij de spoortunnel, Stadskantoor en de Sebastiaansbrug zijn volledig onnodig meer dan €248 miljoen over de balk gesmeten.

 

 

 

Coelo woonlasten mutaties 2015

Coelo woonlasten mutaties 2015

Links en hoge woonlasten zijn synoniem. De grootste stijgers vindt je sinds de verkiezingen bij overwegend Linkse coalities.

Delft is niet anders. D66 heeft hier weliswaar 8 zetels maar die partij staat nergens voor. Kan iemand dat mij in één zin vertellen? D66 en PvdA zijn hier communicerende vaten. Dezelfde soort stemmers. D66 Delft = PvdA Delft.

Of je nu door de honden van de PvdA of door de katers van D66 gebeten wordt maakt geen flikker uit. Het is uiteindelijk één pot nat. Belastingverhogingen dus.

Onafhankelijk Delft ziet en zag mogelijkheden om de woonlasten te bevriezen of zelfs te laten dalen. Maar daar is moed voor nodig. Dat zou betekenen het opnemen tegen Het Rijk en de provincie Zuid Holland. Die moed en vechtlust ontbreken totaal bij dit samengeraapte Linkse & VVD zooitje in Delft. Die liggen als zielige bedelaars op hun knieën bij de Haagse regenten.

Delft wordt weer bestuurd door visieloze laffe bestuurders. Huizenbezitters in Delft denk voortaan eens aan u portemonnee als u gaat stemmen.

Jan Peter de Wit