«

»

Even stilstaan….

Bloemen en krans leggen op vindplaats tante riet Delftse Hout

Er is al veel gezegd over de verdwijning en het vinden van de Delftse mevrouw, Riet van Veldhoven van Velzen…
Ook wij hebben er onze eigen gedachten over… maar vooral ook, nog zovele vragen…
Feit blijft dat tante Riet gevonden is en dat zij inmiddels is begraven in familiaire kring.
Afgelopen zaterdag, hebben wij op de vindplaats van deze inmiddels bekende Delftse, bloemen gelegd en de meegebrachte kaarsjes aangestoken.


Familie en vriendinnen van tante Riet waren daarbij aanwezig en dit stelden wij wederzijds op prijs.
Het is voor hen in het geheel niet makkelijk geweest de afgelopen maanden…
Al die hectiek rondom je familielid, welke zomaar een publiek figuur is geworden.
Er was zelfs sprake van “onze” tante Riet.

 

Voor ons was het een gevoelsmatig handelen om de plek waar zij gevonden is,
te markeren met bloemen als herdenking aan deze veelbesproken tante.
Mensen willen toch graag een soort van afscheid nemen hebben wij gemerkt.
Want velen hebben naar haar gezocht, ook mensen die helemaal geen familie waren of tante Riet helemaal niet kenden.

vindplaats tante rietWij denken dat, als mensen hiertoe de behoefte voelen, zij nu een bezoek kunnen brengen aan deze plek.

 
In ieder geval biedt dit de mogelijkheid aan een ieder die dit wil, om een moment bij haar overlijden of herinnering stil te staan, of desgewenst een bloemetje plaatsen.

 

Eindelijk rust!

7 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Herman van Velzen

  Zo…. Onafhankelijk Delft, onsamenhangend zal je bedoelen. Wat de familie was aanwezig. Om beklag te doen. Wij hebben als familie 6 maanden lang alles gegeven om onze tante te vinden. 6 maanden onzekerheid. En dan komen jullie 1 dag na de begrafenis ramptoeristen spelen. Waar waren jullie bij het condoleren? Of in de kerk? Nee stiekem zieltjes winnen voor jullie politieke spelletjes. Zielig doen met de pers erbij.
  Achter de rug om van familie die na 6 maanden eindelijk willen gaan verwerken.
  AMATEURS!!!!

  Herman van Velzen.
  (P.s. bedankt voor de bloemen)

 2. jolanda gaal

  Geachte Herman van Velzen,

  Tijdens het tijdstip om te condoleren zaten wij in de raadsvergadering meneer. Daar kunnen wij als raadsleden niet zomaar wegblijven, zeker niet omdat het om de algemene beschouwingen ging.
  Zelf heb ik actief meegezocht naar uw tante Riet en zijn wij zeer betrokken geweest aangaande ons idee dat de politie Delft misschien wel erg laat op gang kwam ivm de zoektocht naar uw tante.
  Jammer dat u die gedachte over ons heeft. Ons leek het ivm de vragen van Delftenaren waar tante Riet was gevonden, een gebaar naar de bewoners en de mensen die begaan waren met het lot van uw tante en ook gezocht hebben naar uw tante fijn, om te weten waar zij misschien nog een moment stil konden staan bij haar overlijden. De begrafenis was immers voor familie en genodigden.
  Wij hebben Ron en zijn vrouw en een nicht van uw tante ontmoet en twee vriendinnen. De twee nonnen die vriendinnen waren van uw tante en de nicht, vonden het in ieder geval ook fijn om daar nog even hun gedachten te kunnen laten gaan over uw tante.
  Mochten wij u beledigd hebben in deze, dan spijt dit ons.
  Met vriendelijke groet, Jolanda Gaal

 3. Herman van Velzen

  De begrafenis was besloten. De kerkdienst niet. Ook kan na een begrafenis worden gecondoleerd. Het feit dat er iets voor onze tante is gedaan, is een mooi gebaar. Er is een hoop hulp en medeleven van veel mensen geweest en daar zijn wij dankbaar voor. MAAR. …., wij hebben via de pers moeten vernemen dat er een stille tocht werd georganiseerd. Hoewel wij overal op facebook aanwezig zijn en genoeg in het nieuws zijn geweest was uw partij zogenaamd al onze gegevens kwijt zodat uw partij ons niet kon contacten. Uw voirzitter had het overlijdensbericht niet gelezen dus wist niet eens van de condeleance avond en de open kerkdienst af. Jullie stille tochtje was alleen voor fractieleden dus heeft de bevolking van Delft er niets aan gehad. Een stille tocht houden na een begrafenis, zonder medeweten van familie, die dit via de pers moeten vernemen omdat die wel zijn uitgenodigd is gewoon stom, smakeloos en ondoordacht.

 4. Bert Meesters

  Inderdaad, een vreemde actie! Zoiets moet ten alle tijde besproken worden met de familie. Gebeurd dat niet, kun je alleen maar spreken van eigen belang. Zeker als zoiets via pers etc. breed wordt uitgemeten. Als je het mij vraagt zeer respectloos en dom. Hoe goed het misschien ook bedoelt is, zonder uberhaupt te overleggen met betrokkenen duidt al op weinig respect/belang voor deze mensen, die inderdaad al flink wat te verduren hebben gehad.

 5. wendy

  Dit is.niet alleen respect loos maar ook misselijk makend!! Er heeft met koeie letters op fb en.in.de.krant gestaan wanneeer er tijd was voor condoleren en de kerkdienst was voor iedereen toen hebben we deze mensen ook niet gezien!! We zijn iedereen heel erg dankbaar voor al.die tijd.medeleven en.helpen zoeken maar dat dit achter onze rug is gegaan is triest en dan staat het ook nog is in de kranthad lekker over iemand anders ze rug publisitijd gezocht!! Bah

 6. debbie kok

  Wat een respectloze actie zeg! Niet alleen naar de familie toe maar ook naar tante riet toe. Maanden lang hebben ze in onzekerheid geleefd, nu kunnen ze het eindelijk afsluiten en gaan rouwen en dan doen jullie zoiets achter hun rug om. Te belachelijk voor woorden! De familie hoort het als eerste te weten! De familie hoort hier inspraak in te hebben! Nee gewoon doen en niet de moeite nemen om eerst steun te betuigen aan de familie! Jullie moeten je schamen!

 7. lau

  ik vindt het jammer dit te lezen,

  (ik wil eigenlijk niets oprakelen maar moet dit even kwijt)

  Mw Gaal is erg betrokken geweest tijdens de verdwijning van “tante Riet”, Wellicht zelfs persoonlijk geraakt.

  Heet is misschien wat ondoordacht jullie niet te informeren maar dat deze mensen ook een laatste eer aan tante riet wilde geven snap ik best

  En het is jammerlijk en spijtig dat het mensen heeft gekwetst Want ik weet zeker dat dit ECHT niet de bedoeling is geweest.

  Echter begrijp ik uw boosheid wel een beetje, anderzijds probeer ook hun kant te begrijpen het was geen opzet maar een laatste eerbetoon aan uw tante die zo’n beetje bekendste delftenaar werd en waar velen naar hebben gezocht,,

  Groetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>