Gemeente Delft wint Best Gejat Prijs

De gemeente Delft heeft samen met de gemeente Den Bosch de Best Gejat Prijs gewonnen op het jaarcongres van KING. Eerder had KING  – het Kwaliteits Instituut Nederlandse Gemeenten –Delft & Den Bosch al genomineerd voor deze prijs.

uitreiking-best-gejat-prijs-2012Kijk kwaliteit af – dat is het idee achter de Best Gejat Prijs. Leren van elkaar en niet steeds zelf het wiel opnieuw uitvinden. Zo kunnen gemeenten een hoop moeite, tijd en geld besparen.

“De charme van de eenvoud en het duidelijke effect van het ‘jatwerk’ sprak de jury erg aan”, zo is te lezen in het juryrapport. “Het is een goed voorbeeld van minder regels en verbeterde dienstverlening aan ondernemers.”

Het duo Delft & ’s-Hertogenbosch had zich aangemeld met de digitale aangifte van overlijden. Delft nam dit idee over van ’s-Hertogenbosch. Bosschenaren kunnen al sinds 1 januari 2011 digitaal aangifte doen van overlijden. Delft vond dit zo’n goed idee, dat ze het 1 september van dit jaar heeft ingevoerd om de dienstverlening aan Delftenaren verder te verbeteren.

De Best Gejat Prijs wordt elk jaar uitgereikt aan een gemeentelijk duo: de gemeente die het beste een idee of toepassing heeft overgenomen, en de gemeente waarvan het idee is ‘gejat’. Voor dit jaar heeft het KING drie duo-gemeenten genomineerd: Den Haag & Rotterdam, Delft & ‘s-Hertogenbosch en Best & Liverpool (UK). In totaal hadden elf duo’s zich aangemeld voor de prijs.

meer..

3 reacties

  1. Volgens mij zit er in deze gemeente raad ook een prijswinnaar als het om stelen van anderen gaat, met nooit een eigen onderwerp

  2. Vergeten de persoon te noemen Dhr. Aad Meuleman is er zo eentje.

  3. Beste Leo van Teilingen,
    Waarschijnlijk aanhanger van????? met ongenuanceerde uitspraken. Klopt ook wel met waar de reactie vandaan komt. Geen probleem hoor. Van mij mag je een mening hebben, ook al is deze ongenuanceerd en verzonnen en vooral gelogen. Neem eerst eens contact met mij op in plaats van uitspraken te doen over van horen zeggen. Zegt iets over jou. Jouw reactie laat duidelijk zien dat je de Delftse politiek in de afgelopen jaren kennelijk nooit of onvoldoende hebt gevolgd.
    Met vriendelijke groet,
    Aad Meuleman

Geef een reactie

Your email address will not be published.