MAATREGELEN KRISTALWEG EN ONTLASTING SCHIETGLAS DOOR GEMEENTE DELFT

jenny

 

foto Algemeen Dagblad

Enige tijd ben ik benaderd door bewoners van de Kristalweg en omgeving….

De verkeerssituatie was absoluut niet veilig te noemen en ook de verkeersbewegingen waren inmiddels levensgevaarlijk.

Al eerder hadden bewoners dit aangekaart bij de gemeente Delft. Alleen resultaat bleef uit.

De bewoners hadden zich inmiddels verenigd tot een bewonerscollectief.

Zij kwamen echter in opstand toen er een verontrust bericht kwam, waarin gedacht werd om een andere bestemming voor de KNIP te willen invullen.

De gemeente kan daar echter niets aan veranderen omdat de Raad van State daar al lang geleden uitspraak over had gedaan. Het is dus niet zo dat wij daar als bewoners of politieke partij, uberhaupt nog enige invloed op hebben. Dat wil ik even duidelijk gezegd hebben!

Waar we wel invloed op uit kunnen oefenen is het de bewoners zo prettig mogelijk te maken, om de aan de hand zijnde werkzaamheden in goede banen te leiden…

Op een gegeven moment was de situatie aan de Schietglas zo verontrustend dat bewoners ons hebben benaderd, maar ook de krant.

Of er ten gevolge van de inmiddels genomen maatregelen rekening is gehouden met het artikel, dat kunnen wij niet met zekerheid bevestigen. Wel met aannemelijke waarschijnlijkheid.

Een aantal bewoners komt hier nu tegen in verzet. Zij vinden dat zij onnodig gestoord worden in hun bewegingen.

Wat mij wel als zeer serieus en ernstig ter ore gekomen is, is dat de ambulance de weg nu niet kan vinden!!!

Ik heb geprobeerd te achterhalen of dit klopt, maar krijg hier verder geen informatie over….

Daarop heb ik een mail gestuurd aan onze wethouder Milene Junius, met het verzoek hier onderzoek naar te doen.

Het zou natuurlijk verschrikkelijk zijn als dit waar is. Dan moeten er onmiddellijk maatregelen genomen worden.

Een oplossing zou dan kunnen zijn om van het Schietglas een eenrichtingverkeer straat te maken. Dan kunnen alle hulpdiensten er ook gewoon door!!!

Verder ga ik nu contact opnemen met de brandweer. Van hen wil ik graag weten of voor hen de route wel duidelijk

is. Dit om eventuele calamiteiten als niet bereikbaarheid van een deel van de wijk, wat betreft brand of anders, in ieder geval te kunnen voorkomen.

Ik hoop dat ik de bewoners hiermee enigszins tegemoet kom. Helaas is het zo met een nieuwe wijk in aanbouw, dat je het wat besluiten betreft niet iedereen naar de zin kan maken….

Laten we ervan uitgaan dat de wethouder hierin een juiste beslissing zal nemen.

Jolanda Gaal

5 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Mijn ervaring met Raad van State ook deze instantie speelt het spel mee

  klik op http://www.dedoorzetter.nl/zittingraadvanstaten.htm

 2. Hallo Jolanda

  Bedankt dat je voor ons (waterwijck) ook in de Bres springt. Ik heb de afgelopen dagen meerdere telefoontjes met de gemeente gepleegd met het verzoek de Tuindersvaart open te stellen voor verkeer.
  Helaas is al twee keer gebleken dat de ambulance vanaf de kant van Den Hoorn er niet doorheen kwam. Zij hebben hierover net als ons contact gezocht met de gemeente. Maar zij blijven bij hun standpunt dat de hulpdiensten op de hoogte zijn en de fout dus bij hun ligt.
  Bij wie de fout ligt maakt ons niet uit, maar het blijft kwalijk dat we moeilijk bereikbaar zijn.
  Natuurlijk weet je dat bij een nieuwbouwwijk dit soort problematiek hoort, maar het zou zo makkelijk op te lossen zijn als ze alle andere wegen rondom de kristalwerk open zouden stellen, ik doel dan op de Tuindersvaart aan beide kanten en de schietglas. Het verkeer wordt dan verdeeld, waardoor er geen overmatige drukte ontstaat. Helaas luistert de gemeente en het ingenieursbureau hier niet naar. Wie weet kan jij nog iets betekenen voor ons. Vandaag werd mij verteld” we kunnen het niet iedereen naar z’n zin maken en wij blijven er bij dat dit de beste oplossing is’ Na de Delftse Post is nu Hart van Nederland geïnteresseerd in ons verhaal.
  Het zou zo jammer zijn om het zover te laten komen…

  Groeten Liesbeth

  1. Hoi Liesbeth,
   Ik ben er volop mee bezig…zelf vind ik het een dooddoener dat de gemeente zegt dat wanneer de ambulance er niet door kan, deze dienst daar zelf verantwoordelijk voor is. De gemeente heeft ook een controlerende en zorgtaak. Daar ga ik hen aan houden.
   Zie hier wat ik als antwoord op mijn schrijven kreeg:
   Er is ergens besloten dat Raimond de Prez, wethouder PvdA Delft, de Kristalweg e.o. onder zijn hoede heeft. Dit terwijl Milene Junius over verkeer gaat…ieder geval ik blijf er achteraan gaan. Het voorstel over de pers komt van mij…dan wordt een en ander namelijk wel duidelijker en kijken er meer mensen mee. Daar komen soms betere plannen of verbeterde plannen uit voort.
   Antwoord:Gemeente/wethouder

   Jolanda,

   Excuus dat er nog niet op je mail is gereageerd. De Kristalweg valt in de portefeuille van Raimond ivm de Harnaschpolder. Ik weet dat er aan gewerkt wordt. Ik heb Gijs (mijn bestuursassistent) ingekopieerd, zodat hij of Patrick (bestuursassistent Raimond) je maandag op de hoogte kunnen stellen.

   Met vriendelijke groet,

   Milène Junius
   Wethouder Economie, Vervoer, Spoorzone & Cultuur

   Verstuurd vanaf mijn iPad

   Op 12 apr. 2013 om 20:46 heeft “jolanda-gala gaal” het volgende geschreven:

   Hallo Milene…
   Zie onderstaande brief van bewoner…er zijn nu meerdere bewoners aan de bel aan het trekken bij mij…
   De bewoners van deze wijk staan op hun achterste benen.
   Persoonlijk denk ik dat je nu zo snel mogelijk moet ingrijpen…
   DIT KAN ECHT NIET LANGER!
   Hier kunnen levens door op het spel staan.
   Met vriendelijke groet,
   Jolanda Gaal
   Onafhankelijk Delft

   To: jolanda@onafhankelijkdelft.nl
   Subject: [Onafhankelijk Delft] Reactie: “MAATREGELEN KRISTALWEG EN ONTLASTING SCHIETGLAS DOOR GEMEENTE DELFT”
   Date: Thu, 11 Apr 2013 19:59:44 +0000
   From: foetak@gmail.com

   Nieuwe reactie op je bericht “MAATREGELEN KRISTALWEG EN ONTLASTING SCHIETGLAS DOOR GEMEENTE DELFT” Auteur : Liesbeth (IP: 86.82.62.36 , ip56523e24.speed.planet.nl) E-mail : Liesbethz@hotmail.com URL : Whois : http://whois.arin.net/rest/ip/86.82.62.36 Reactie: Hallo Jolanda Bedankt dat je voor ons (waterwijck) ook in de Bres springt. Ik heb de afgelopen dagen meerdere telefoontjes met de gemeente gepleegd met het verzoek de Tuindersvaart open te stellen voor verkeer. Helaas is al twee keer gebleken dat de ambulance vanaf de kant van Den Hoorn er niet doorheen kwam. Zij hebben hierover net als ons contact gezocht met de gemeente. Maar zij blijven bij hun standpunt dat de hulpdiensten op de hoogte zijn en de fout dus bij hun ligt. Bij wie de fout ligt maakt ons niet uit, maar het blijft kwalijk dat we moeilijk bereikbaar zijn. Natuurlijk weet je dat bij een nieuwbouwwijk dit soort problematiek hoort, maar het zou zo makkelijk op te lossen zijn als ze alle andere wegen rondom de kristalwerk open zouden stellen, ik doel dan op de Tuindersvaart aan beide kanten en de schietglas. Het verkeer wordt dan verdeeld, waardoor er geen overmatige drukte ontstaat. Helaas luistert de gemeente en het ingenieursbureau hier niet naar. Wie weet kan jij nog iets betekenen voor ons. Vandaag werd mij verteld” we kunnen het niet iedereen naar z’n zin maken en wij blijven er bij dat dit de beste oplossing is’ Na de Delftse Post is nu Hart van Nederland geïnteresseerd in ons verhaal. Het zou zo jammer zijn om het zover te laten komen… Groeten Liesbeth Je kunt alle reacties op dit bericht hier bekijken: http://onafhankelijkdelft.nl/maatregelen-kristalweg-en-ontlasting-schietglas-door-gemeente-delft/#comments Permalink: http://onafhankelijkdelft.nl/maatregelen-kristalweg-en-ontlasting-schietglas-door-gemeente-delft/#comment-240 Naar de prullenbak: http://onafhankelijkdelft.nl/wp-admin/comment.php?action=trash&c=240 Markeren als spam: http://onafhankelijkdelft.nl/wp-admin/comment.php?action=spam&c=240

 3. Hallo Jolanda

  Bedankt dat je het verder de politiek van Delft voor ons in laat gaan.
  Ik ben heel benieuwd of er wat gaat veranderen…

  Groeten Liesbeth

 4. Een beetje wrang, maar zoals het zo vaak gaat met projecten waaraan een einddatum gekoppeld is: gewoon moeilijke beslissingen uitstellen en de bureaucratie in, totdat het project bijna gereed is.

  Het openstellen van de Tuindersvaart was natuurlijk een erg goede optie geweest…begin dit jaar! Nu we bijna een half jaar verder zijn en de opleveringsdatum van de eerste set bruggen dichterbij komt is het mosterd na de maaltijd. Immers: na de zomer is de tweede set bruggen richting Delft aan de beurt en wordt de bewoners van de Harnaschpolder sowieso de toegang tot Delft ontzegd…In ieder geval voor een half jaar, de opleveringstijd voor de tweede set bruggen. (Oplevering eind 2013)

  Een veel belangrijker punt is de voorgestelde knip ter hoogte van de Dijkhoornseweg. Het zou de Raad sieren wanneer het voor de bewoners in de Harnaschpolder mogelijk blijft gemakkelijk van deelgebied 1 naar deelgebied 2 te kunnen reizen. Door de centrale ligging van de basisschool, is de Harnaschpolder inmiddels een wijk op zich geworden. Eventjes met de auto kinderen wegbrengen naar vriendjes in het andere deel van de wijk zou mogelijk moeten blijven zonder dat je daarvoor via de A4 moet omrijden. Een poller die alleen in de spits omhoog gaat kan daarvoor een uitkomst zijn. Op die manier ga je sluipverkeer tegen en ontlast je de Kristalweg. Ook ik als bewoner van de Waterwijck ben gebaat bij een verkeersveilge wijk, maar ook een wijk die een toekomst heeft als het om sociale cohesie gaat….

  Eens kijken of de Raad alle belanghebbenden tegemoet kan komen. Kies voor de gulden middenweg.

Geef een reactie

Your email address will not be published.