«

»

Stadsbouwmeester Wytze Patijn is een valsspeler

Wytze Patijn werd in 2010 benoemd als Stadsbouwmeester. Op voorracht van Ernst Damen van de PvdA.

Wytze Patijn werd in 2010 benoemd als Stadsbouwmeester. Op voorracht van Ernst Damen van de PvdA.

Afgelopen dinsdag klapte de Stadsbouwmeester Wytze Patijn op zijn afscheidsvergadering na (0:50 min.) ineens uit de school. Nou ja…

Al die jaren niks gehoord van deze achterkamer Regent. Maar nu hij door de bezuinigingen (€15.000) ontslagen wordt, probeert hij zijn geweten te zuiveren.

De Stadsbouwmeester was door CDA wethouder Junius aangewezen om namens Delft het project Sebastiaansbrug in de gaten te houden. De provincie kreeg van Junius de volledige zeggenschap over de Sebastiaansbrug.

Dat is voor Delft een mega ~€15 miljoen extra strop geworden. Al die tijd niks van Patijn gehoord. Doodse stilte.

En nu brabbelt Patijn over een jarenlange ruzie tussen ingehuurd ingenieursbureau DHV, de gemeente Rotterdam, de emeritus hoogleraar? en het voormalig ingenieursbureau van de provincie?? En blijkbaar ook met hem.

Wytze Patijn: “de Sebastiaansbrug is een voorbeeld van een project van grote incompetentie van de Provincie” en “Delft is daar al jarenlang het slachtoffer van”.

In 2000 werd IBZH het ingenieursbureau van de provincie Z-H overgenomen door DHV (hier). Het heeft de schijn van vriendjespolitiek tegen dat Royal Haskoning DHV het gehele ingenieurswerk voor Tramlijn 19 deed. En het lijkt ook op bestuurlijke corruptie daar DHV wel negen geluidsrapporten (hier) mocht maken. Daar schreef ik al in februari (hier) over dat er naar de uitkomst werd toegerekend. Een forensisch accountant zou hier tussentijds een onderzoek naar de rechtmatigheid en getrouwheid moeten doen van opdrachtverlening tot declaraties.

Die Patijn is een valsspeler pur sang. Als dit zo was, waarom heeft hij dan niet eerder bij de gemeenteraad aan de bel getrokken? Ik heb hem al eerder geschreven over de te verwachten piepende terreur van trams in de bochten. Ik werd met een kluitje het riet ingestuurd (hier). En nu blijkt de gemeente Delft, de rechtszaak aangespannen door omwonenden, verloren te hebben. Lees hier de uitspraak waar Royal DHV kompleet voor lul staat.

wytze_patijn_pek_en_veren

Met pek en veren overgieten deden ze in de in de Middeleeuwen om valsspelers en oplichters een lesje te leren. Volksgericht uit de tijd toen we nog Stadsbouwmeesters hadden.

Patijn zelf is een ook voorbeeld van lafheid en incompetentie. Hij is medeschuldig aan het falen. Hij zat er om het project te begeleiden als onafhankelijk toezichthouder. Nooit een brief van hem gezien. Hij moet met Pek en Veren de Stad uitgedragen worden.

Mede door zijn stilzwijgen heeft het Sebastiaansbrug debacle zo enorm kunnen escaleren. Nu is Patijn’s  onthulling mosterd na de maaltijd. Die Patijn heeft ons niet alleen miljoenen schade berokkend maar als lid van het kwaliteitsteam ook nog een afschuwelijke hoge en brede monstrueuze brug.

Nooit meer een Stadsbouwmeester! In 2010 heeft Patijn die baan van Ernst Damen gekregen (hier).

Het zou mij niet verbazen als voormalig TU Dekaan Patijn als tegenprestatie geregeld heeft dat Ernst Damen laatst bij Woonbron een baantje als projectontwikkelaar heeft gekregen.

“I scratch your back, you scratch mine”  dat is hier de Couleur Locale van de PvdA en GroenLinks kliek. Elkaar leuke baantjes bezorgen.

Jan Peter de Wit